Nieuws


23-Dec-2020: Hierbij een overzicht van (gedeeltelijke) vergoedingen bij aanvullende verzekering door zorgverzekeraars voor mijn behandeling in 2021.


30-Nov-2020: Per 1 december 2020 worden de Corona maatregelen aangepast en geldt er een verplicht dragen van mondkapjes. Voor jouw bezoek aan mijn praktijk betekent dit het volgende: tijdens de sessie, wanneer ik je niet aanraak of niet binnen een straal van 1,5 meter ben hoef je geen mondkapje te dragen. Wanneer we een oefening doen moeten we beiden een mondkapje dragen. De overige maatregelen (zie bericht van 4 April hieronder) blijven van toepassing.


29-Apr-2020: Vanaf heden heeft de praktijk een eigen rekeningnummer. Ik wil je vragen om voortaan de factuur over te maken naar NL58 KNAB 0401 9429 02 ten name van Praktijk de Overkant en met vermelding van het factuurnummer.


15-Apr-2020: Ik hoor de laatste tijd regelmatig dat mijn mail in de spambox terecht komt en soms helemaal niet aankomt. Heel vervelend, ik ben druk doende om te kijken hoe hierin verandering te brengen. Als je webmail gebruikt kan je dit zelf waarschijnlijk oplossen door info@praktijk-de-overkant.nl toe te voegen aan je lijst met contacten. Excuus voor het ongemak.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen wordt mijn behandeling sinds 19 februari dit jaar bij sommige zorgverzekeraars voor een gedeelte vergoed. Zie bericht 4 april. Mocht jouw zorgverzekeraar vergoeding geven, wil je me dan de naam en je verzekeringsnummer mailen, zodat ik deze op de factuur kan plaatsen?


4-Apr-2020: Corona beleid

Afgelopen week heb ik goed nagedacht hoe ik er toch voor je kan zijn in deze bijzondere tijd. Ik zal me houden aan de adviezen/beleid van RIVM en overheid, alsook de beroepsverenigingen waarbij ik ben aangesloten. Met de werkwijze hieronder kan ik nog zeker wat voor jou betekenen.

Ik geef er de voorkeur aan de afspraken zoals deze nu gepland zijn door te laten gaan via beeldbellen. Mocht je toch echt behoefte hebben aan een 'face to face' afspraak dan kan dit wel, maar ik hanteer uiteraard wel de 1 Ĺ meter afstand. Dit betekent dat ik de deur voor de afspraak alvast open doe, zodat je zelf naar binnen kunt gaan. Even geen koffie of thee en wat betreft de ervaringsgerichte oefeningen zal ik kijken wat mogelijk is. Het spreekt voor zich dat jij en ik, en ook de overige leden van jouw en mijn huishouding, niet verkouden mogen zijn of koorts mogen hebben. Handen worden bij binnenkomst en vertrek schoongemaakt. Ik zal de gladde oppervlakken in mijn praktijkruimte na iedere sessie schoonmaken.

Mocht je liever een afspraak willen wanneer het beleid rondom Corona milder is dan kan dat natuurlijk ook. Laten we dan wel een datum plannen, welke eventueel verschoven kan worden, zodat we elkaar niet uit het oog verliezen.


4-Apr-2020: sinds 19 februari ben ik ingeschreven in het RBCZ register, wat betekent dat mijn behandeling door sommige zorgverzekeraars voor een gedeelte vergoed wordt. Of jouw verzekeraar vergoeding geeft kan je zien via deze link: https://www.sblp.nl/index.php/vergoeding
Dit betekent echter wel dat ik per september mijn tarief zal verhogen naar 75 euro. Wanneer jouw zorgverzekeraar de behandeling niet vergoed en jouw financiŽle situatie maakt dat je dit niet kunt betalen, maak dit dan bespreekbaar met mij.


9-Mar-2019: In oktober 2018 heb ik level 3 van de opleiding Sensorimotor Psychotherapy afgerond. Hiermee ben ik nu een gecertificeerde en bevoegde Sensorimotor therapeut.


25-Okt-2015: De praktijkruimte is helemaal opgeknapt. Tijd ook voor een nieuw logo, vernieuwde website en nieuw behandelaanbod. Na een periode van bezinning is Praktijk de Overkant weer volop in beweging. Eind november 2015 rond ik level 1 van de opleiding Sensorimotor Psychotherapy af, een lichaamsgerichte psychotherapievorm ontwikkeld door Pat Odgen. Ook ben ik gestart met het supervisietraject voor de titel Master Practitioner EMDR. Tot die tijd ben ik Practitioner in opleiding. Na mijn Master wil ik me verder bekwamen tot EMDR therapeut.


23-Sep-2014: Op dit moment ben ik bezig met mijn registratie als MBT basistherapeut.


1-Sep-2014: Publicatie "De SPV als spiegel van de patient" in een module van de SPV opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam, tevens aangeboden ter publicatie aan het vakblad SP. De publicatie vind je hier (PDF).


4-Mar-2014: Afgestudeerd als sociaal psychiatrisch verpleegkundige.


28-Mei-2012: Inmiddels heb ik met succes de training aan de Arkin Academy afgerond. Dit betekent dat je vanaf nu bij Praktijk de Overkant ook terecht kunt voor een leefstijltraining. Hierin leer je om je verslaving de baas te zijn. Je gebruik te stoppen of onder controle te krijgen.


In september 2012 start ik met de opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Op deze manier kan ik de begeleiding vanuit Praktijk de Overkant verder uitbreiden, ook al gedurende mijn opleidingstijd. Op dit moment voer ik gesprekken met huisartsen in de omgeving om tot een samenwerking te komen. Meer nieuws hierover volgt op korte termijn.


19-Jan-2012: Op 2 en 16 februari zal ik een training volgen via Arkin Academy. Deze training betreft een leefstijltraining, welke als primair doel heeft verandering aan te brengen in verslavingsgedrag.


19-Jan-2012: Website nieuwe stijl online.