Foto van Berrith
Graag stel ik me voor. Mijn naam is Berrith Augustus. Na eerst als doktersassistente gewerkt te hebben, ben ik na mijn HBO-V als verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg aan de slag gegaan.

Niet veel later kreeg ik de kans om als sociotherapeut in een psychotherapeutische kliniek te gaan werken. Hier begeleidde ik mensen met een persoonlijkheidsstoornis die vastliepen op alle vlakken in hun dagelijks leven. Ik heb hier onder andere ervaring opgedaan in het stabiliseren van heftige gevoelens en het onderzoeken waar deze vandaan komen. De begeleiding bestond zowel uit individuele therapie als uit groepstherapie. Hierdoor ben ik als mens en professional gegroeid.

Een kwaliteit van mij is het zien van mogelijkheden. Bij mij is het glas half vol en niet half leeg. Ik ben van mening, mede door mijn eigen ervaringen, dat er meer in je zit dan je (soms) voelt. Binnen mijn begeleiding wil ik dat voelbaar maken waardoor er persoonlijke groei kan ontstaan. Vanuit deze overtuiging is de behoefte gegroeid om een eigen praktijk te starten en ben ik in 2006 gaan zoeken naar een passende opleiding om mijn kwaliteiten verder te ontwikkelen. Deze heb ik gevonden in het Instituut voor Toegepaste Haptonomie.

Om me ook als psychiatrisch verpleegkundige verder te kunnen ontwikkelen ben ik gestart met de post-HBO opleiding sociaal psychiatrisch verpleegkundige, waar ik in maart 2014 ben afgestudeerd.

Momenteel ben ik, naast het werken in mijn eigen praktijk, werkzaam binnen een polikliniek in de geestelijke gezondheidszorg waar ik als sociaal psychiatrisch verpleegkundige, individueel- en groepsbehandelaar mensen behandel met een persoonlijkheidsstoornis. Dit vanuit het mentaliseren bevorderende therapiekader.

Sinds 2018 ben ik gecertificeerd als Advanced Practioner Sensorimotor Psychotherapy.

Om mijn behandelaanbod verder uit te breiden ben ik in 2019 gestart met de opleiding tot hypno- en regressietherapeut, welke ik in 2021 met goed resultaat heb afgerond.

Om mijn kennis bij te houden en zo ook de kwaliteit te behouden assisteer ik met regelmaat in binnen- en buitenland de trainer(s) van de sensorimotor psychotherapie opleiding. Zo blijf ik op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast hebben mijn collega Coriene ten Kate en ik een cursus ontwikkeld over ervaringsgericht werken "embodied mentalizing", waarin we collega therapeuten bijscholen in het werken met het lichaam. Deze cursus geven we een aantal keer per jaar.

Wat cliŽnten over mij zeggen:

Humor vind ik heel belangrijk binnen de behandeling van cliŽnten.