WERKWIJZE EN KOSTEN:

De sessies hebben een tijdsduur van 45-60 minuten. Voorafgaande aan een behandeltraject kan er een afspraak gemaakt worden voor een vrijblijvende kennismaking van 30 minuten. Er kan -in overleg- gebruik gemaakt worden van opname apparatuur in het kader van opleidingsactiviteiten of intervisie doeleinden. Dit om de kwaliteit van mijn behandeling te kunnen waarborgen.

Intake:
Tijdens de intake onderzoeken we waar jouw blokkades liggen om verder te groeien. We staan stil bij welke therapie passend is bij jouw hulpvraag, een combinatie van de verschillende vormen is ook mogelijk. Aan het einde van de intake (welke 2-4 sessies duurt) stellen we samen een behandelplan op waarin jouw hulpvragen en leerdoelen staan. Tijdens deze fase raad ik aan wekelijks een afspraak te maken.

voetstappen in het zand
Het proces:
Tijdens het proces gaan we samen op pad, waar je obstakels zult tegenkomen. Samen onderzoeken we hoe jij hiermee om kunt gaan, ze aan te gaan en te ontdekken welke (keuze) mogelijkheden je allemaal in je hebt. Ook wordt er onderzocht of er in je lijf nog bewegingen aanwezig zijn die gemaakt of afgemaakt moeten worden. Leidraad bij deze reis is je behandelplan. Regelmatig (iedere 6-8 sessies) evalueren we jouw doelen welke we eventueel kunnen bijstellen. Samen kijken we naar de juiste frequentie van de afspraken. Over het algemeen zal dit om de week zijn.
De EMDR sessies hebben een meer geprotocolleerd kader en vinden tweewekelijks plaats. Ik zal vragen om aan de nare ervaring en de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens te denken waarna bilaterale stimulatie (het horen van klikjes via de koptelefoon, het volgen van mijn hand door je ogen of het tikken aan de buitenkant van de knieŽn) zal starten. Door deze stimulatie wordt het "informatieverwerkingssysteem" van de hersenen gestimuleerd.

Afronding:
Naarmate het proces vordert zal de frequentie van de afspraken lager worden om zo "jouw reis" af te ronden. Tijdens de laatste sessie blikken we terug op het pad dat jij hebt afgelegd. Hiervan zal ik een verslag maken de zogeheten eindevaluatie, welke ik naar je zal opsturen. Wanneer je in de toekomst op een kruispunt komt te staan en niet weet welke weg in te slaan, of je het gevoel hebt je pad kwijt te zijn, kan je contact met me opnemen.

Kosten en vergoeding:
Een kennismakingsgesprek kost €32,50 en duurt ongeveer 30 minuten. Op dit moment werk ik nog tegen een gereduceerd tarief van €57,50 per sessie voor mijn huidige cliŽnten omdat er over het algemeen nog geen vergoeding gegeven werd door de zorgverzekeraar. Inmiddels ben ik lid van de SBLP en geregistreerd bij RBCZ, waardoor sommige zorgverzekeraars mijn behandeling (deels) vergoeden. Mijn tarief is daarom naar een meer standaard tarief gegaan van €75 per sessie. Voor mijn huidige cliŽnten zal ik dit nieuwe tarief vanaf september 2020 rekenen.

Afspraken welke niet 24 uur van tevoren worden afgemeld worden in rekening gebracht.